Meer informatie

MooiWerk herken je meteen. Het is handgemaakt, ieder product is uniek. Ontstaan uit kwaliteitsmaterialen en gemaakt met liefde en aandacht. Door mensen die er trots op zijn om mooie dingen te creëren. En die hopen dat jij er blij mee bent. MooiWerk is goed. 

Je eigen leven leiden. Met familie, vrienden, buren en collega’s. Het klinkt heel gewoon, maar het is niet altijd vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld omdat je een leven leidt met een beperking of chronische ziekte. De producten op MooiWerk zijn gemaakt door mensen met een beperking op verschillende locaties van zorgorganisatie Siza. Alle producten zijn handgemaakt, met vakmanschap, aandacht en liefde. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol.

Trots 

Robert de Ruiter, een van de makers.

Werkzaam bij DuurSaam in Bennekom, een papier mache werkplaats van Siza. Robert werkt inmiddels 19 jaren in het atelier, eerst op de houtafdeling, en heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld als een ware papier pulp specialist. Robert woont in Bennekom en komt op eigen gelegenheid per rolstoel naar het atelier. Hij vindt het erg prettig dat hij zelfstandig de rit kan ondernemen en niet afhankelijk is van taxi vervoer. Enthousiast leidt hij mij rond en vertelt over zijn werkzaamheden. Robert ontpopt zich niet alleen als specialist maar ook als generalist want alle werkzaamheden beheerst hij. Daar waar het proces om vraagt, biedt hij de helpende hand, geen klus is hem teveel zo blijkt. En dat hij het proces goed in de vingers heeft, brengt hem ook op nieuwe ideeën en probeersels. Samen met de begeleiding onderzoeken ze dan de mogelijkheden. Hoezo kan niet, eerst proberen!
“Ik vind het prettig van tevoren te weten wat ik ga doen, dat geeft mij een gevoel van zelfstandigheid en vrijheid. Als er andere begeleiding is dan normaliter bijvoorbeeld door vakantie of ziekte, weet ik precies wat ik moet doen en kan gewoon verder. Er is nu ook een hulpmiddel gemaakt zodat ik de potten waar ik aan werk zelf kan schuren zonder dat ze verschuiven”    

Veel producten die gemaakt worden in het atelier zijn zichtbaar op de website en worden via het bedrijf Rescued besteld voor cadeau winkels in heel Europa. Prachtige podia omdat het product goed is. Robert blijft er zelf bescheiden onder en zal zich niet zo snel op de borst kloppen. “Want het is een teamprestatie”.  Na zijn werk werkt Robert ook graag met zijn handen zoals met tekenen, een balspel, scouting en meehelpen met koken. Gelukkig is het atelier weer geopend, maar tijdens de lock down zat Robert ook niet stil en maakte er het beste van. Hij heeft zelfs de auto’s van de medewerkers gewassen.


Robert, bedankt voor jouw enthousiasme en graag tot een volgende keer!  

Locaties

De producten van MooiWerk worden op verschillende ateliers en dagbestedingslocaties van Siza gemaakt:

Over Siza

MooiWerk is een label van Siza. Siza biedt ondersteuning en zorg aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en aan mensen met autisme of niet-aangeboren hersenletsel. De dienstverlening van Siza loopt uiteen van ondersteuning thuis tot aan 24-uurs zorg in een woongroep en van behandeling tot begeleiding naar werk. Siza ondersteunt op die momenten dat het nodig is en daagt mensen uit om hun grenzen waar mogelijk te verleggen. Bij Siza werken 2500 medewerkers die zorg en ondersteuning bieden aan ruim 3500 mensen. Siza heeft 150 locaties verspreid over Gelderland en Midden-Brabant.  

www.siza.nl

© 2019 - 2024 MooiWerk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel